Belegging tegen eurocrisis

Belegging tegen eurocrisis

Mocht u zich zorgen maken over de gevolgen van de eurocrisis voor de beurzen (wie doet dat niet) en uiteraard de euro zelf dan is deze belegging een uitkomst. Deze ETF belegt in de dertig aandelen die tezamen de Dow Jones Index uitmaken, in dezelfde verhoudingen. De Dow Jones Index staat momenteel (excl. uitgekeerde dividenden) ruim 5 % in de plus dit jaar. Dat is aanmerkelijk beter dan de AEX (verlies ruim 4 % YTD). Met deze populaire ETF (een van de meest verhandelde ter wereld)  kiest u voor grote sterke wereldwijd opererende Amerikaanse bedrijven genoteerd (uiteraard) in USD.

Tip van de Week Koop: Diamonds Trust ETF (DIA)

Bedrijven die een stootje kunnen hebben en in staat worden geacht de crisis te kunnen doorstaan. Door zijn samenstelling is het rendement wat minder beweeglijk dan de meeste andere indices. Zo realiseerde de Dow Jones ook in het rampjaar 2011 een positief rendement van 10 % (incl. uitgekeerd dividend). De Diamonds volgen de Dow Jones 1/100 en wordt dagelijks verhandeld aan de NYSE. De gemiddelde Koers/Winstverhouding is 12 en het dividend 2,5 %. Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd.

Belangrijkste holdings: IBM, Chevron, Caterpillar, McDonald’s, 3M, Exxon, United Technologies, Coca Cola, Boeing en Johnson & Johnson.

Datum advies: 9 mei 2012
Koers: $ 127,97
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US78467X1090

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.  Voor meer informatie: KLIK HIER

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www2.dekritischebelegger.nl/tip-van-de-week/belegging-tegen-eurocrisis/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:

top

Plaats een reactie